BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, November 3, 2008

Mum

Ermm..this morning got msg dr cousin sya, nothing important betul la tapi i'm really touched bila baca tu msg.."mami ko ada kasi bw daging sama sayur tu...nanti eon antar. ko bagi trus sma da tu baju k..ada duit rm100 lg..cian e Zoe teda duit kabo..haha" kalo kmu apa kamu rasa?? well it's only a msg, daging, sayur and duit rm100 tp bila pikir2 kan, actually memang sya kekeringan betul ba ni... ;) then sya mengaku last2 week sya ada minta mami sya duit jg la sikit2..malu kan besar2 suda masi minta duit! but then this week sya langsung nda minta, ada jg tinggal sikit2 dalam poket.. tiba2 pula datang msg dr cousin cakap ada duit dari mami sya...macam berat mau terima tu duit suda besar macam ni kan?! tp tu la namanya ibu..bila dia tau kita ada problem dorang sentiasa support no matter what, sya tau mami sya pun perlu duit juga time2 skrang ni, terus ingat balik smua problem yg slalu sya buat time dulu2 sma mami sya.. adeii!! banyak btul pengorbanan yg mami sya bagi, i think smua ibu pun macam tu.. jadi Hargaila segala kasih sayang yg ibu bagi sma kita..this coming 5th november birthday mami sya, HAPPY BIRTHDAY!! Love u!! thanks mum!! me n my bro mau balik kg celebrate belated birthday, kami2 ja n cousins la..so ada minum2 jg la sikit2 hehe

19 comments:

Beck the BandagedKnees said...

lol.. pampered! jk.. :D

hmmm biasa laa baa tu.. -_-"" sa pun still lagi meminta.. how lame.. biasa laa baa.. (odoi.. apa biasa.. -_-" watever~)

nnti kalu eko ko uda mantap ko balas laa baa balik tu budi.. kunun.. xD

happy comming birthday mum! haha!!.. xD pop on! lol

nel said...

maii...baru ko tau ka mami ko syg ko...jadi apa ko mo buat skrg...balas la budi dia...suda keja gov tinggi gaji..tiap2 bulan kirim2 la duit bg mami ko...ehehehe...sy jajal2 pun...sy syg juga mami sy...walaupun sama sy ja dia bising...abis bontigal..selalu lawan ckp dia...ehehe...klu sy teda d ruma tu..sunyi tu ruma..wakakakakaa...pengorbanan seorg ibu tak ada titik noktah nya...uisehh...jan lagi ko jajal ah maii...basar suda ko tu...

sumpitz said...

mai bukan saja kirim duit tapi rajin2 la balik kg...tgk mcm sa rajin balik kg hahahahaha.. kalau siurg yg ko kasi lupa nda apa..jgn jan ko lupa daratan......lagi satu ko promosi la tapai mummy ko d serata sabah hehe..mana tau buli kama xport p tanah mlaya...kuang3..

markiekadus said...

nothing to be ashamed off, kalau bagi sia lah mai... Dulu sia pun begitu bah, baru karaja, tapi kering... mada duit... tepaksa minta bantuan kecemasan dari mum sia... nasib mum paham... well dia mimang paham... Once dapat gaji, sia mo bayar dia, tapi dia nda mo... dia cakap "ko kasi relod saja fon mum..." dei...

apa yang sia mo cakap di sini, mum kita pasti akan tau and buli rasa kalau kita ada "kesusahan". Itu lah namanya naluri ibu! I Love My Mum!!!

Nda mo cakap banyak... nanti si bangai cakap sia bermadah pula... wakakakaka

mamaii said...

thanks all!! bkn baru sedar nel, tp ni kali terharu btul..mami sya bagi sendiri, mcm tau ja sya ada problem.. ;)

LissaDolly said...

kimetsss ni sa sedih baca.. uhukk trus sa ingat mom sa jugak..sa ni pun sikit2 "i love u momy" (tag line sa ma eva-cara mau minta usin) hehehe..kalau p suping pun, sa masi lg 'i love u momy'..masi lg da kasi bili sa barang2 wlu sa suda tua begini....
dady pun bahh..sumaa sa adik bradik teda bili kreta sendiri..sumaaa kreta dady..suma da byr..nasip anak da nda ramai..uhukkkk
pernah jugak sa kasi mom sa duit tp da kasi ketawa hahaha..dlang "ko kaya,suda ka"?jd skrg sa kasi beli2 barang jak la utk da...itu jak la..sama y sa bili rumah kunun tu, sa kasi tu master bedroom khas utk mom&dad..biarpun durang nda slalu dtg rumah sa tp sa mau durang "teruja" ada bilik khas d rumah sa ;).....

Qhris said...

huhhh maiii...terharuuu sy baca, mau nangis turus sy rindu mama sy ....

TomKurus said...

Mai.. ndak apa mai.. walaupun tu RM20 juta TOTO sudah ada urang kena... tapi balik sudah lagi tu duit terkumpul RM20juta... nanti ari minggu kita pigi shopping numbur bili jekpot... kalau kita kena.. kita half half.. trus kita tidak kenal semua dorang nie yang buat komen sini nie.... hehehehee (MAI, lisa bilang MASIN mulut saya...) arap arap kana lah......

SOOOOLIKANSAIIIIIIIIIIIII......

mamaii said...

beck - tq!!

sumpit - adeh! bkn 1 kali dalam 2 bulan ka baru ko balik tu? hehe tu siopon d kampung pun nda cukup.. kalo mau promosi tu mau kena ada staff tambahan tu hehe

nel - bkn jajal ba, nakal saja hehe

kadus - ialah kan kadus..;)

lissa - ba mcm2 cara ba kita balas budi kan.. dia ketawa ja tu lissa tp dlm ati dia terharuh tu, cuma nda mau kasi tunjuk sma anak2 dia..

lumis - ba rajin2 la balik hehe sabar2 jan nangis..

tom - ba! kalo dpt share2 kita akekek tp sya balik gia ni ari 5..uhuk!

nel said...

terlampau makan garam ba si tom tu..tu la masin mulut dia..iya maii...mcm tu laitu...suma org pun syg mami n dady ba...muahhhhh

LissaDolly said...

TomKurus said...
Mai.. ndak apa mai.. walaupun tu RM20 juta TOTO sudah ada urang kena... tapi balik sudah lagi tu duit terkumpul RM20juta... nanti ari minggu kita pigi shopping numbur bili jekpot... kalau kita kena.. kita half half.. trus kita tidak kenal semua dorang nie yang buat komen sini nie.... hehehehee (MAI, lisa bilang MASIN mulut saya...) arap arap kana lah......

BONGOKKKK!!!!!!!!!!!!

sweetie~ said...

eh bakal mentua sia mau bday sda ka? hehehe...just kidding....kan sy bilang kau anak baik :)

mamaii said...

nel - harap la masin mulut dia kan?! haha

Lissa! - ba tom, bongokkk!!! dia bilang lisa! haha

Sweetie - bakal mentua ka? hihi

kiloy said...

sya terus rindu mami sa baca ni oo..mai...begitulah seorg ibu..tiada ibu yg tidak memahami anaknya...ibu kalau sakit pun kadang tidak mau kasitau anak sebab dorg tdk mau anak2 susah...mami sa tidak pernah pula bagi duit selama sa kerja ini tapi dia selalu kasi kirim sayur..kirim beras..kirim ubat kampung hahaha. naa....ba mai Happy Bofdy tuk mumi ko semuga Tuhan Memberkati...amin..

Ronnie Bobby Wong is saying:- said...

jo.. biasa lah tu.. itulah yg buat kita tau sapa yg sayang & memahami siapa kita. lagipun manusia ada naik & turun jua nasib dorang.. hari ni kita senang tapi jgn pula kita lupa yg akan datang kita akan susah jua. tapi stanby lah apa2 yg patut baru perkara tu tidak berulang. sia pun cam ni jua ada masalah cam ko tapi apa yg patut ialah Ingat pada Tuhan & bersyukur apa yg kita ada. Mama2 & ibu2 yg ada di dunia semua pun sayang sama anak dorang.... sabarrrr ja..

mamaii said...

kiloy - ermm sma la jg kes tu, slalu kana kirim2 sayur kan hehe neway thanks!!

bobo - iala ba kan, tidak ceria hidup kalo teda asam garam hidup.. ;)

belleOFranau said...

doi..sy pun ter'touched' o baca post ko ni..begitu lah ati mama,..susah ati dia tu kalau anak dia nda cukup makan...

kid-amos said...

uiik ging ! lambat posting nie .. harap2 bulum basi lagi mo share2 kunun sini nie. butul jua kamurang cakap nie .... sia lagi nie anak jajal selalu kuntau mulut sama mum sia ... kekekkee.... tapi kalu sia pokai barabis ... dia tau2 jua tia minta sia duit. bah ! besala kalu suda ada family nie kan .... duit ribu2 pun tatap tia cukup ... ada sija emergency mo bili & mo bayar. Kana lagi skarang barang sumua mahal ... adui ....Pernah jua poket kusung ... sia main tabal muka pi minta mum sia duit. Kekekeee.... janji ujung bulan bayar baliklah.

mamaii said...

masi buli lagi ba kid..hehe skrang sya ok suda kunun ni, dpt gaji suda..ada jg la sya bagi mum sya duit stakat yg mampu..;)